Huutavat televisiomainokset kuriin

Verkko-operaattori Digita sekä MTV3, Nelonen ja FOX laittavat huutavat televisiomainokset kuriin 15. elokuuta. Vuoden 2013 loppuun mennessä uusi äänentason säätötekniikka koskee kaikkea ohjelmasisältöä.

Äänenvoimakkuuteen perustuvan tv-ohjelmien äänentason säädön tekniikalla varmistetaan tasainen äänenvoimakkuus ohjelmasisällöille.

Tv-kanavat ovat saaneet katsojapalautetta esimerkiksi mainosten voimakkaammasta äänentasosta verrattuna muuhun ohjelmasisältöön.

Mainosten äänet on tuotantovaiheessa pääsääntöisesti prosessoitu siten, että ne kuulostavat äänekkäämmiltä. Ohjelmamateriaaleissa äänellä on taas pääsääntöisesti luonnollinen dynamiikka. TV-kanavien äänentasot säädetään nykyisin äänen huipputasojen mukaan, jolloin kompressointi tuottaa juuri tuon voimakkaamman äänen vaikutelman., TV-tekniikan suunnittelupäällikkö Markku Ryöti MTV MEDIAsta kertoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa