Junan katolle kiivennyt poika sai rajun sähköiskun

Siilinjärven ratapihalla 14-vuotias siilinjärveläispoika oli kiivennyt junan vaunun katolle ja aiheuttanut valokaaren rataverkoston sähköjohtimista- Ilmoitus hätäkeskukseen tuli perjantaina klo 13.31.

Sähköiskun voimasta poika putosi noin kolmen metrin korkeudelta vaunun päältä junanraiteiden väliin.

Paikalla olleet pojan kaverit hälyttivät onnettomuuden jälkeen apua paikalle ja vakavasti loukkaantunut poika on kuljetettu tehohoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Poliisi muistuttaa, että rataverkoston sähköjohtimissa kulkee jopa 25 000 voltin sähkövirta ja valokaari voi syntyä vaikka johtimiin ei edes kosketa fyysisesti eli riittävän lähelle meneminen voi olla jo hengen vaarallista.

Valokaari syntyy mikäli kiipeää vaunun päälle. Ratapihalla luvaton liikkuminen on paitsi hengenvaarallista niin myös rangaistava teko.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa