Nettipoliisi: ”Ei meidän Aapo”

Nettipoliisi Jarno Saarinen kirjoittaa Puheenvuoro blogissaan yhteisöpalvelu Facebookin kautta saamastaan viestistä, jossa lähettäjä kertoi tyttärestään, jonka päälle koulutoveri oli sylkenyt koulumatkalla.

Tarinan äiti soitti koulutoverin vanhemmille, jotka kuitenkin kiistivät sylkemisen, koska poika itse sanoi niin. Äiti ihmettelee kuinka pojan vanhempi kyseenalaisti toisen vanhemman sanoman.

Tämän tyylinen toiminta on tavallista myös koulussa. Opettaja kertoo havainnoistaan, lapsi kieltää, vanhempi kyseenalaistaa opettajan.

Saarinen sanoo, että kyseessä on aivan karmea esimerkki siitä, miten voidaan periaatteessa pilata lapsi omalla kasvatuksella. Lapsi oppii tuollaisesta nopeasti, että teoista ei tule seuraamuksia.

Tämän jälkeen hieman kovennetaan toimintaa, ja seuraavaksi sitten jo rikotaan jotain omaisuutta tai varastetaan. Jälleen äiti puolustaa: Ei meidän Aapo. Lopulta Aapo tekee jotain, josta ei äiti enää pysty pelastamaan, ja seuraukset saattavat olla peruuttamattomat niin Aapolle kuin Aapon toiminnan uhrillekin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa