Isä ja eno leikkivät räjähteillä, talossa 3-vuotias tyttö

Kemissä perjantaina kello 18.15 tapahtuneessa räjähdyksessä kuoli 27-vuotias kemiläismies. Toinen, 24-vuotias mies on sairaalassa hoidettavana. Hänellä ei tiettävästi ole välitöntä hengenvaaraa.

Tapahtuma-aikaan talossa oli sisällä siellä asuvat nainen ja kolme vuotias tytär. He eivät loukkaantuneet tapahtumassa. 27- vuotias menehtynyt henkilö oli talossa asuvan naisen veli. Sairaalassa oleva loukkaantunut mies on talon perheen isä.

Alustavien tutkimusten mukaan miehet harrastivat vanhojen sotilastarvikkeiden keräilyä Lapin metsistä. Tapahtumahetkellä he olivat purkamassa sodan aikaisia räjähteitä autotallissa.

Räjähdys tapahtui omakotitalon autotallissa, kun miehet käsitelivät sodanaikaista räjähdettä. Kiinteistössä on useita muitakin räjähteitä, joita raivaamaan on paikalle saapunut puolustusvoimien yksiköitä.

Tapahtumapaikka oli eristetty 300 metrin säteeltä. Suurin osa evakuoiduista asukkaista oli majoittunut sukulaistensa ja ystäviensä luokse. Osa ihmisistä on majoitettiin Karihaaran koululle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa