Nettipalvelun maksullisuus yllätti

Autonarvio.com –palvelusta on tullut runsaasti yhteydenottoja kuluttajaviranomaisille. Kuluttajat ovat yllättyneet palvelun maksullisuudesta ja siitä, että palvelua ei voi peruuttaa samalla lailla kuin verkkokauppaostoksia.

Autonarvio.com ilmoittaa kertovansa auton arvon muun muassa vuosimallin, mittarilukeman ja keräämiensä rekisteritietojen perusteella. Sivuilla mainitaan pienellä, että palvelu maksaa 69 euroa. Kaikki eivät ole kuitenkaan huomanneet hintatietoa.

Lasku on tullut heille yllätyksenä, samoin kuin se, että palvelua ei voi peruuttaa. Kuluttaja-asiamies kehottaakin käyttämään harkintaa, ennen kuin antavat yhteystietojaan tai tekevät tilauksia.

Verkossa ei voi vain olettaa, että siellä tarjotut palvelut ovat ilmaisia. Ennen tilauksen hyväksymistä tai palvelun aloittamista kannattaa aina lukea sopimusehdot huolellisesti ja tarkistaa, maksaako palvelu jotain, sanoo kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen.

Kuluttajansuojalain perusteella verkkokaupassa myydyistä tuotteista on 14 päivän peruuttamisoikeus. Se ei kuitenkaan koske palveluita, joissa suorittaminen tai sen toimittaminen sähköisesti on kuluttajan suostumuksella aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä ja kuluttajalle on ilmoitettu peruuttamisoikeuden puuttumisesta tilausvahvistuksessa.

Palveluista kannattaa myös aina tarkistaa, ilmoittaako yritys asiakaspalvelunsa yhteystietoja ja maantieteellistä osoitettaan. Autonarvio.comin taustalla oleva yritys näyttäisi sijaitsevan verkkosivujensa perusteella Yhdysvalloissa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa