Poliisi varoittaa petoksista, kohteina etenkin älypuhelimet

Poliisille tehdään säännöllisesti rikosilmoituksia yksityisten välisessä kaupankäynnissä tapahtuneista petoksista. Pirkanmaan poliisilaitos muistuttaa, että asiassa kannattaa olla tarkkana.

Tapauksissa henkilö on tilannut jotakin yksityiseltä myyjältä, maksanut tuotteen, mutta ei ole kuitenkaan koskaan saanut pakettia. Joskus on saattanut tulla korkeintaan tyhjä paketti.

Suosittuja kaupankäynnin kohteita ovat mm. käytetyt puhelimet. Kuluttajansuojalaki ei koske yksityishenkilöiden välistä kauppaa.

Poliisi muistuttaa tekemään kaupat aina mieluiten kasvotusten. Tuotteen kunto kannattaa tarkistaa mahdollisimman tarkkaan etukäteen. Jos se ei ole mahdollista fyysisesti, pyydä tuotteesta mahdollisimmat tarkat kuvat ja tiedot.

Jos tavara toimitetaan postipakettina, pyydä se postiennakolla ja pyydä myyjää kirjaamaan lähetykseen, että ”Vastaanottaja voi tarkistaa lähetyksen sisällön ennen maksamista”. Tällöin voit varmistua, mitä olet ostamassa. Jos myyjä ei tähän suostu, silloin ostajan ”hälytyskellojen” pitäisi alkaa soida, neuvoo poliisi.

Poliisi toivottaa onnistuneita kauppoja, joissa sekä myyjä että ostaja ovat tyytyväisiä!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa