84-vuotias ajoi moottoritietä väärään suuntaa ei ymmärtänyt poliisin pysäytysyrityksistä mitään

Oulussa Pohjantiellä ajaa henkilöauto ajaa moottoritietä vastaantulevien kaistalla, ilmoitettiin sunnuntaina 17.11.2013 kello 22.15 tuli poliisille. Tapahtumahetkellä vastaantulevaa liikennettä oli runsaasti.

Kuljettaja oli ajanut Kaakkurin rampista pohjoiseen menevälle kaistalle mutta päätynyt ajamaan etelän suuntaan. Poliisi tavoitti ajoneuvon, joka matkasi noin 40 km/h nopeutta.

Poliisit yrittivät kiinnittää kuljettajan huomiota käyttämällä poliisiauton hälytyslaitteita ja antamalla käsimerkkejä. Kuljettaja ei reagoinut poliisin antamiin merkkeihin vaan jatkoi matkaansa, tiedottaa Oulun poliisilaitos.

Samaan aikaan toinen poliisipartio katkaisi moottoritien liikenteen kauempana estääkseen vaaratilanteita. Lopulta kuljettaja saatiin lopettamaan ajonsa antamalla tälle pysähtymiskäskyjä poliisiauton kaiuttimen kautta.

Auton kuljettajana oli 84-vuotias mies, joka oli tapahtumasta järkyttynyt. Uhkaavasta tilanteesta huolimatta vahingoilta vältyttiin, vaikka kuljettaja ehti ajaa moottoritien väärällä kaistalla noin kahdeksan kilometrin matkan. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa