Auto ajoi päälle suojatiellä, tyttö lensi seitsemän metriä

Mikkelissä Raatihuoneenkadun ja Maaherrankadun liikennevaloin ohjatussa risteyksessä perjantaina iltapäivällä nuori tyttö joutui henkilöauton töytäisemäksi.

Mikkeliläismies ajoi henkilöautolla Raatihuoneenkatua torin suuntaan Maaherrankadun risteykseen tarkoituksenaan jatkaa risteyksen yli suoraan, kun samanaikaisesti oikealta eteen tuli Raatihuoneenkatua suojatietä pitkin ylittämään lähtenyt nuori tyttö.

Auto törmäsi tyttöön suojatiellä ja törmäyksen voimasta tyttö lensi noin seitsemän metrin päähän kadulle saaden ruhjevammoja mm. päähän ja raajoihin. Tyttö vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkistuttamaan vammat. Vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Puhuttelussa autoilija myönsi ajaneensa risteykseen keltaisen tai punaisen valon palaessa, eikä havainnut jalankulkijaa, koska samanaikaisesti risteyksessä oli vielä muuta liikennettä.

Autoilijalle suoritettu alkometer-puhallustesti osoitti 0,15 promillea, mikä on alle rangaistavuuden 0,5 promillen rajan.
Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja mahdollisesti myös vammantuottamuksena.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa