Lehtien arvonlisäveroa kierretään, painetaan Suomessa ja kuljetetaan postitettavaksi Ahvenanmaalle

Verkkouutiset kertoo järjettömästä ilmiöstä, jonka sanoma- ja aikakauslehdille tullut vuoden 2012 alussa arvonlisävero sai aikaan.

Aikakauslehtien postituksia on nimittäin siirretty Ahvenanmaalle Posten Ålandin hoidettavaksi. Ensin lehdet painetaan Manner-Suomessa, kuljetetaan laivalla Ahvenanmaalle ja postitetaan sieltä takaisin Suomeen tilaajilleen. Näin vältytään arvonlisäverosta.

Kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen on tehnyt aiheesta valtiovarainministeriölle eduskuntakyselyn. Sen mukaan lehtien kierrättäminen Ahvenanmaan kautta ainoastaan verotuksellisista syistä on ongelmallista monestakin syystä.

Ongelma näkyy arvonlisäverotulojen menetyksenä, mutta samalla jatkuva rahtaus edestakaisin mantereen ja Ahvenanmaan välillä on myös tärkeä ympäristöpoliittinen kysymys. Arveluttavasta toimintamuodosta on tullut myös työllisyyskysymys, sillä mediatalojen postituksessa toimivat henkilöt jäävät muutoksen myötä työttömiksi. On myös tärkeää huomata, että pitkän ajan kuluessa tilanne tulee vääristämään kilpailua alalla, kysymyksessä todetaan.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Lehtien arvonlisäveroa kierretään, painetaan Suomessa ja kuljetetaan postitettavaksi Ahvenanmaalle

  1. Lucas sanoo:

    Ihan sattumalta tf6rme4sin bigslioi ja haluan sanoa jotakin sukkahousuista. Oletko tullut ajatelleeksi, ette4 kaikki ihmiset eive4t vain pysty ne4ytte4me4e4n jalkojaan julkisesti ilman minke4e4nlaisia pitkie4 housuja? Varmasti he, jotka ke4ytte4ve4t sukkahousuja myf6s kese4helteille4 tajuavat itsekin, ette4 se voi vaikuttaa monien mieleste4 kummalliselta. Omat jalkakompleksit meneve4t kuitenkin kaiken edelle. Kiitos vallitseville kauneusihanteille.Ja kylle4, itse olen ke4rsinyt jalkakomplekseista ja ke4ytte4nyt sukkahousuja myf6s kese4lle4.

Vastaa