Poliisi tutkii netissä leviävää pahoinpitelytapausta

Ylivieskan torilla 1. marraskuuta lehtitalon edessä kuvattu video, jossa paikallinen alaikäinen nuori pahoinpitelee toista myös paikallista nuorta nyrkeillä ja potkimalla leviää sosiaalisessa mediassa.

Jokilaaksojen poliisilaitoksen mukaan video on herättänyt tuohtumusta ja myös kysymyksiä, että onko asia poliisin tiedossa. Poliisilaitos on kirjannut asiasta rikosilmoituksen nimikkeellä törkeä pahoinpitely ja asianosaiset ovat poliisin tiedossa.

Poliisi pyytää asiaan liittymättömiä henkilöitä olemaan puuttumatta asiaan, joka ei heille kuulu. Uhkailujen kirjoittaminen nettiin ei millään tavalla auta asiaa.

Jos jollakulla henkilöllä on vielä asiasta erilaisia videoita niin poliisi pyytää heitä toimittamaan aineiston suoraan Ylivieskan poliisille tutkinnalliseen käyttöön.

Pahimmassa tapauksessa ulkopuolisten henkilöiden provosointi aiheuttaa uusia rikoksia ja rikosoikeudellisia seuraamuksia. Jo tapahtunut rikos ei oikeuta ketään tekemään uusia rikoksia tai yllyttämään tekemään rikoksia.

Tutkintaa jatketaan lähiaikoina asianosaisten kuulusteluin yhteistyössä vanhempien ja lastensuojeluviranomaisten kanssa, kertoo kenttäjohtaja Kari Kallunki.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa