Televisiostasi voi kadota kanavia vuodenvaihteen jälkeen

Vuodenvaihteessa DNA, Elisa ja TeliaSonera voivat laajentaa 4G-verkkojaan uudelle 800 MHz:n taajuusalueelle. Viestintäviraston mukaan tämä saattaa aiheuttaa ongelmia tv-katsojille.

Samsung-Smart-TvSuurin osa antennikotien antenneista ja televisioista vastaanottaa tv-lähetyksiä samalla taajuusaluella. Häiriöitä voi syntyä etenkin, jos vastaanottopaikka on lähellä uutta 800 MHz:n tukiasemaa.

Jos häiriöitä syntyy, 4G-verkkojen operaattorit ovat velvoitettuja palauttamaan tv-kuvan veloituksetta. Operaattorit ovat toteuttaneet neuvonnan ja häiriöiden poiston yhteistyössä antenni-tv-verkoista vastaavan Digitan kanssa.

TV-häiriöiden ilmaantuessa on asiasta ilmoitettava operaattoreiden yhteiseen palvelu- ja neuvontapisteeseen. Häiriöilmoituksen perusteella neuvonnassa arvioidaan, onko 800 MHz:n verkon tukiasema häiriön aiheuttaja.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa