Autovarkaiden epäuskottava tarina – ”Lähdimme huoltoasemalta väärällä autolla”

Haapajärvellä perjantai-iltana naapurikunnasta kotoisin oleva nuori mies ilmoitti illalla puoli kymmenen jälkeen, että hänen musta autonsa oli varastettu huoltoaseman pihasta. Autossa oli ollut avaimet.

Poliisipartiot lähtivät kiireellä tavoittamaan tekijöitä. Autoa ei heti tavoitettu, mutta poliisi sai nopeasti tietää, että tekijöinä oli keski-ikäinen pariskunta.

Hetkeä myöhemmin auto pysäytettiin kahden partion voimin Ouluntiellä. Kuljettajana oli aiemmin tunnistettu ajokortillinen, selvin päin oleva oululainen mies ja kyydissä istui nivalalainen nainen.

Pariskunta kertoi epäuskottavan tarinan, että olivat ottaneet epähuomiossa huoltoaseman pihasta väärän auton käyttöönsä. Auto oli samanmerkkisen kuin heidän oma. Asian huomasttuaan he olivat palanneet n. 15 kilometrin päästä takaisin palauttamaan auton huoltoasemalle.

Huoltoasemalta löytyi sieltä virkamiesten yllätykseksi parin auton päästä anastetun auton paikasta toinen tummahko ja samanmerkkinen auto kuin anastettu ja naisella oli siihen avaimet.

Pariskunta puhutettiin ja päästettiin lievän moitiskelun kera matkoihinsa. Asiaa tutkitaan moottorikulkuneuvon käyttövarkautena. On hyvinkin mahdollista tarkempien selvitysten jälkeen, ettei asiasta tule syytettä, jos tapaus pystytään näyttämään erehdykseksi.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa