Poliisilta raju avautuminen: ”Tytöistä tulee narkkihuoria, pojat kokevat puukkojen vaikutukset”

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Matti Koski ottaa kolumnissaan kovin sanoin kantaa nuorten huumeiden käytöstä. Koski kirjoittaa etenkin Hyvinkään, Jokelan ja Mäntsälän 13-15 -vuotiaista kullanmuruista.

MarijuanaKosken mukaan kullanmurut kerääntyvät häpeilemättä koulujen pihoille, markettien parkkihalleihin ja omille kokoontumispaikoilleen vetämään kamaa. Härskeimmät vetävät pilveä omissa huoneissaan kotona.

Kiinni jäädessään nuoret vähättelevät hommaa ja tuumaavat, että kaikkihan täällä kylillä pössyttelee.

Hänestä tietämättömät ja sinisilmäiset vanhemmat eivät pysty ilman faktaa olemaan tilanteen tasalla lastensa suhteen. Myös heillä viranomaisilla on aukkoja sivistyksessä.

Kannabiksen käyttö näkyy ja tuoksuu nuoressa. Väsymys ja flegmaattisuus lisääntyy, samoin kuin masennusoireet. Poissaolot koulusta lisääntyvät hurjasti ja kaveripiirin muutoksiakin

Monella pössyttely on seurausta jo pitemmän aikaa tapahtuneesta röökin polttelusta. Ensin on rööki huulessa ja sitten mari -tai pilvisätkä. Katselkaa aikuiset myös omia lääkevarastojenne, sieltä saattaa hävitä tabuja parempiin suihin.

Siinä vaiheessa vanhempien on turha rutista, kun murkku alkaa todella kokeilla rajojaan. Nuorilla pitäisi olla jokin harrastus tai järkevää tekemistä vapaa-ajalleen. Poliisille ja sossulle on turha valitella, että ei ole tullut tiedostettua notkumisen vaaroja. Ostareilla ja kylillä notkumisen sallimien on sama kuin sallisi päihteiden käytön.

Käyttäjäporukassa on avain omat lait, joihin meidän aikuisten ja viranomaisten on melkein mahdoton puuttua. Velanperintä, kiristäminen, raiskaukset ja pahoinpitelyt ovat arkipäivää. Tytöistä tule narkkihuoria ja pojat kokevat tasaisin väliajoin puukkojen ja puntareiden vaikutukset kropassaan. Väkivalta on silmitöntä ja sillä pidetään pelon ilmapiiriä yllä.

Jos sinä et halua oman lapsesi hengen ja terveyden vaarantuvan, ole hänen arjessaan mukana. Älä missään tapauksessa ole lapsesi paras kaveri!

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Poliisilta raju avautuminen: ”Tytöistä tulee narkkihuoria, pojat kokevat puukkojen vaikutukset”

  1. Pikku Mikko sanoo:

    Kun noitarovioistakin on päästy jo 350 vuotta sitten, niin eiköhän ole aika myöntää, että tupakointi ei tee narkkariksi ja roolipelit saatananpalvojaksi. On moraalisesti ERITTÄIN arveluttavaa, että oikein Suomen poliisin virallisilla sivuilla tyrkytetään diibadaabaa ja itsekeksittyjä faktoja huumevalistuksen nimissä. Demonisointi ja valehtelu eivät ole 2000-luvun päihdevalistusta.

Vastaa