Pizzaduunari saa 23 000 € – Oma työaikakirjanpito ratkaisevaa

Länsi-Suomessa sijaitsevassa pitseriassa syksyllä 2010 työskennelleeltä ravintolatyöntekijältä jäi palkat saamatta, kertoo Palvelualojen Ammattiliiton PAM-lehti. Asiaa on käsitelty tammikuun puolessavälissä Vaasan hovioikeudessa.

Pizza oikein lähikuvassa.Pääosassa oli se, missä kuukaudessa työntekijä oli aloittanut työskentelyn ja milloin lopettanut. Työnantaja ei kiistänyt palkan perusteita vaan itse työsuhteen olemassaolon.

Oikeudessa kuullut todistajat kertoivat, milloin olivat saaneet palvelua työntekijältä ja milloin nähneet hänen autonsa ravintolan edessä.

Hovioikeus katsoi, että työntekijä oli aloittanut pitseriassa jo syyskuussa. Työnantaja oli laiminlyönyt lain edellyttämän työaikakirjanpidon, joten työvuorojen määrittelyssä työntekijän omat kalenterimerkinnät olivat ratkaisevia

Yrittäjä joutuu maksamaan työntekijälle 23 000 euron puuttuvat palkkasaatavat. PAM arvioi, että korvausta ”voi pitää korkeana kahden kuukauden pituiseen työhön nähden”.

Työntekijä oli ollut töissä jatkuvasti ja lepopäiväsääntöjä oli rikottu. Niiden perusteella voidaan hakea maksamattomia saatavia, varsinkin jos työnantaja laiminlyö oman työaikakirjanpitonsa, PAMin Pohjanmaan aluepäällikö Marja Salmivuori§ sanoo.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa