Poliisi: Tämä ”kannattaa tunnustaa” heti - Pietar.in
Siirry sisältöön

Poliisi: Tämä ”kannattaa tunnustaa” heti

Luvaton taksiliikenne on rangaistava teko, josta voi rangaistuksena saada sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta. Pohjois-Karjalassa on luvattomasta taksiliikenteen harjoittamisesta kirjattu 14 rikosilmoitusta vuosien 2012 ja 2013 aikana.§

Caught...
Kuva: Thomas Leuthard

2

Joissakin tapauksissa ns. pimeät taksit ovat värvänneet asiakkaita taksiasemilta ja -jonoista sekä markkinoineet palvelujaan sosiaalisessa mediassa. Poliisin kannalta em. markkinointi ja näkyvä toiminta helpottavat toki tutkintaa ja tarvittaessa todistelua, mutta pimeät taksijutut jäävät usein myös tutkinnallisesti ns. pimeiksi jutuiksi, kerrotaan Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisin pysäyttäessä luvattomasta taksitoiminnasta epäillyn auton, kuljettaja ja kyydittävät ovat usein liikuttavan yksimielisiä siitä, että kyse on vain kaverikyydistä ja tuttujahan tässä ollaan, vaikkei toisten nimiä tiedetäkään.

Asiakas on mahdollisessa rikosjutussa todistajana. Valehtelu saattaa kuitenkin johtaa jopa huomattavasti kuskia kovempaan sanktioon, koska kyse on perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä ja maksimirangaistus kaksi vuotta vankeutta.

Pimeä taksi voi olla laillista versiota halvempi, mutta yleensä myös turvattomampi. Kuluttajansuojasta ei näillä reissuilla kannata edes puhua, mutta vielä pahemmalta näyttävät ne tapaukset, joissa tuntemattoman kyytiin noussut on joutunut joko omaisuuteen tai pahimmillaan henkeen kohdistuneen rikoksen uhriksi.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a