Suomen Lasol-tempaus ihmetyttää maailmalla

Belgiassa useampi media on nostanut esille lasinpesuneste Lasolin mainosvideon, jossa Sallan Naruskaan pystytetty Manneken Pis –patsaan velipoika lorottaa ääriolosuhteissakin.Brysselin pissapoika sammutetaan pakkasten ajaksi, mutta Euroopan kylmimmässä paikassa patsas toimii. Suihkulähteessä ei lirise pelkkää vettä, vaan neste on terästetty tuulilasinpesunesteellä.

Meidän korviimme kantautunut palaute Belgiasta on ollut pelkästään positiivista. Pitävät suomalaisia hulluina ja hauskoina, kertoo Bernerin Kulutustavarat-osaston johtaja Tia Yrjölä.

69 asukkaan kylässä talvet ovat pilkkopimeitä ja lämpötila voi laskea alle 50 pakkasasteen. Lähimpään kaupunkiin on matkaa 124 kilometriä, eikä turistejakaan alueella juuri liiku.

Lasol, Naruska from Korrek & Lasol on Vimeo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa