Nettihuijarit käyttäneet ”laitapuolen kulkijoita” hyväkseen

Internetin myyntipalstoille on viime aikoina laitettu ilmoituksia myynnissä olevista traktoreista, metsäkoneista, kaivinkoneista ja asuntovaunuista. Koneet ovat reilusti alihintaisia ja näin saadaan herätettyä ostajaehdokkaan mielenkiinto.

Traktori 020

Kuva ei liity rikokseen.

Ostaja maksaa kiireesti osan pyydetystä kauppahinnasta tai jopa koko myyntihinnan myyjän tilille. Myyjä lupaa toimittaa koneen tai päästää ostajan vasta sen jälkeen katsomaan konetta.

Oikeasti koneita ei ole olemassakaan, vaan myyjät ovat kuvanneet ilmoituksessa olevan koneen jossain pellon laidassa, työmaalla tai ottaneet kuvan netistä.

Huijarit käyttävät myyjän tietoina oikeaa henkilöä ja hänen pankkitiliään. He ovat saaneet pientä rahallista tai alkoholiin perustuvaa korvausta vastaan jonkun laitapuolenkulkijan luovuttamaan heille pankki- ja henkilötietonsa, kertoo Hämeen poliisi.

Tuolle tilille pyydetään ennakko- tai varausmaksut puolihintaisista työkoneista. Rahat saatuaan käydään tuon bulvaanin kanssa nostamassa tili tyhjäksi ja bulvaani saa pienen palkkion siitä.

Tuossa tilanteessa olevan elämä on yleensä siinä tilanteessa, että hän ei edes jaksa kiinnostua varmasta kiinnijäämisestä. Samaan aikaan todelliset huijarit ovat jo kadonneet useiden tuhansien eurojen kanssa.

Rikoksiin syyllistyneet eivät ole olleet ammattimaisesti tekemisissä minkäänlaisten kyseiseen alaan liittyvien koneiden kanssa. Sen sijaan ostajilla on paljonkin sellaista koneisiin liittyvää erikoistietoa ja tätä ostajien tulisikin käyttää hyväkseen.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa