”Vihaajat vihaa”

Viime viikkoina olemme nostaneet Maijun kanssa blogin profiilia urakalla. Se ei ole monia tietenkään miellyttänyt ja herneitä on vedetty nenukkiin urakalla. Päivän sana onkin ns. Ragequit, eli slangisana itkupotkuraivarit.

ThreadCom

Ymmärrän kyllä rakentavaa, asiallista ja erimieltä olevia kommentteja. Sehän kuuluu asiaan, tiedän sen tottakai vuosien kokemuksella. Ikinä ei voi kaikkia miellyttää, enkä haluakkaan.

Antaa muiden sanoo meistä mitä vaan. Tänään sitä saa mitä tilataan.
Antaa muiden sanoo meistä mitä vaan. Blääblääblää, älä piittaa vaan:
Hymyile ja vilkuta, hei hei, hei hei. Sano: ”Hei hei.” Sano: ”Hei hei.”
Hymyile ja vilkuta, hei hei, hei hei. Sano: ”Hei hei.” Sano: ”Hei hei.”

Tuomas Kauhanen – Hymyile Ja Vilkuta

Hassua että eräät tahot kyseenalaistavat tämän asian, kun ihmettelen palautetta, jossa tarkoituksella käännytään aivan sivuraiteille. Takerrutaan pariin kohtaan, eikä osata lukea sitä kokonaisuutta.

Eniten hämmästyttää, että herneen vetoa ovat eniten harrastaneet muut vammaiset tai heidän läheiset. Juuri ne joiden luulisi olevan rakentavalla tavalla mukana, kun yritetään murtaa tabuja sekä parantaa elämiämme.

Väkisinkin alkaa nousta esille se, että kateellisia alkaa löytyä sieltä ja täältä. Vinkkinä vaan, että lopettakaa turha marmattaminen ja tehkää jotain niiden unelmienne eteen.

Kategoria(t): Pietari Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin ”Vihaajat vihaa”

 1. Lemi sanoo:

  Riittävän pitkään kun kiertää samaa uraa, niin ei enää näe uransa reunojen ulkopuolelle :/ En todellakaan ole samaa mieltä kaikesta, mitä kerrotte ja puhutte, mutta arvostan teidän molempien mielipiteitä suuresti. Ne ovat näkemyksiä aiheista, joihin en itse osaa kiinnittää huomiota.

  Kiitoksia tästä blogista 🙂

 2. Anni sanoo:

  mutta eihän vammaiset ole mikään yhtenäinen ryhmä, kuten itsekin sanotte, vaan jokainen on oma yksilönsä ja näkee maailman omalla tavallaan, miksi siis vammaisten erimielisyys kanssanne ihmetyttää?

  • Maiju sanoo:

   Mutta ketkä muut tässä maailmassa ajavat vammaisten oikeuksia jos eivät vammaiset itse? Eri mieltä saa olla, mutta jos vammaiset aina alistavat itsensä tasolle ”en vaadi koska kustannukset” jne, asiat ei toimi.

 3. Kirsi sanoo:

  Meitä on moneen junaan. Niin meitä liikuntaesteisiä/vammaisia/sairaita kuin täysin terveitäkin. Meillä on myös hyvin erilaisia mielipiteitä kuin myös toiveita tai epäkohtia, joihin kiinnittää huomiota. Myös jokaisen asioiden tärkeysjärjestys voi olla täysin erilainen.

  Minulle ei ole tärkeää löytää naisille tarkoitettua invavessaa vaan mukava ravintola, jonne pääsee pyörätuolilla. Okei, jos siellä on toimiva invavessa, se on loistojuttu. Mutta vielä enemmän paikan pisteitä nostaa se, että liikuntaesteiset on huomioitu ja esteettömyyteen tehdään kaikki voitava. Vaikka lopputulos ei täydellinen olisikaan.

  Toinen tärkeä asia on minulle se, että liikuntaesteiset yleensäkin otettas ylipäänsä mukaan toimintaan, eikä heti ekana teilattas ”kun liikut pyörätuolilla, ei ole resursseja”-kommentilla. Juu, tätä kommenttia oon kuullu monesti koirapiireissä, vaikka meille ei tarvitsekaan antaa enempää aikaa tai muita armonpaloja.

  Jatkakaa te kirjoittelua, ja me jatketaan keskustelua. Yritetään olla rakentavia ja olla puuttumatta kenenkään henkilökohtaisuuksiin.

 4. Timo Sund sanoo:

  Olisiko mielensäpillaamisen osasyy se, että vammaset ei saa sanoa olevansa elämässä kiinni ja nauttivansa siitä + osoittaa olevansa ajattelevia ja tuntevia yksilöitä, jotka myös pahoittavat mielensä, kun hommat eivät vaan suju? Ja etenkin iloitsevat, kun ne sujuvat?

  Pitäisi olla nöyränhinjasena omassa nurkassa ikikiitollisena ottamassa vastaan kohtinakellut armonpalat?

Vastaa