Autoilijoille satojen eurojen lisälasku – Kiitos uudelle EU-järjestelmälle

Marraskuusta alkaen uusista henkilöautoista on EU-direktiivin mukaan löydyttävä automaattinen rengaspaineen valvontajärjestelmä. TPMS-järjestelmällä varmistetaan ajo-olosuhteisiin sopivat oikeat ilmanpaineet.

Paineenvahtianturi_voidaan_asentaa_esimerkiksi_ven

Rengaspaineilla on huomattava vaikutus auton ajo-ominaisuuksiin ja renkaiden käyttöikään. Urautuneet tiet, yllättävä sivutuuli, äkkinäiset väistöliikkeet ja nopeasti muuttuvat olosuhteet ovat haasteita turvalliselle liikenteelle. Ajoturvallisuutta on mahdollista parantaa, kun rengaspaine säädetään kuormituksen ja ajo-olosuhteiden mukaan, kertoo Vianor Groupin henkilöauton renkaiden tuotepäällikkö Ville Nikkola.

Autonvalmistajat voivat valita joko suoran tai epäsuoran TPMS-järjestelmän. Suora järjestelmä tarkoittaa sitä, että jokaiseen renkaaseen asennetaan paristokäyttöiset anturit, jotka lähettävät auton keskusyksikölle tietoa mm. renkaan paineesta ja lämpötilasta.

Suora järjestelmä varoittaa kuljettajaa, jos jonkin renkaan ilmanpaine laskee yli 20 prosenttia asetetusta arvosta, viimeistään kuitenkin 150 kPa kohdalla, ja ilmaisee automallista riippuen myös usein sen, mikä rengas on kyseessä, Nikkola kertoo.

Epäsuora järjestelmä ei ole yhtä tarkka kuin suora ja sitä voidaan lukea vain auton liikkuessa, koska mittaus perustuu yleensä auton ABS-järjestelmän tulkitsemaan renkaan pyörimisnopeuteen ja sen muutokseen. Tämä tarkoittaa sitä että epäsuorasta järjestelmästä ei saada nykyisellä tekniikalla mitattua suoraan renkaan tarkkaa ilmanpainetta.

Autonomistajille uudistus tarkoittaa, että renkaanvaihto saattaa tulla teknisesti nykyistä vaikeammaksi, koska tiettyjen automallien keskusyksiköt vaativat antureiden ns. uudelleenopettamisen OBD-portin kautta mikäli sensorit vaihtuvat renkaiden sesonkivaihdon yhteydessä.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa