Varo tätä huijausviestiä

Viikonlopun aikana poliisin tietoon on tullut, että Postin/Itellan nimissä on lähetetty huijausviestiä. Viestissä ilmoitetaan saapuneesta paketista ja annetaan mahdollisuus ohjata paketti uuteen osoitteeseen.

2014-04-07_Phishing

Tunnistautumista tarjotaan Nordean, Osuuspankin ja Aktia/POP/Säästöpankin kautta. Mikäli olet syöttänyt pankkitunnuksesi näille huijaussivuille, ole yhteydessä pankkiisi.

Aikaisemmin poliisin tietoon on tullut, että viime viikolla vastaavanlaisilla Tullin huijausviestien kautta haltuun saaduilla tunnistautumistiedoilla on onnistuneesti haettu ainakin kuusi 2.000 euron määräistä pikaluottoa.

Tunnusten petollisen käytön riski muissa kuin pankin omissa palveluissa on huomattavasti suurempi niillä asiakkailla, joiden pankkien tunnuslukutaulukon tunnukset käytetään numerojärjestyksessä.

Poliisin tiedossa ei ole tapauksia, että huijausten avulla saatuja tunnuksia olisi onnistuneesti käytetty minkään pankin omissa palveluissa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Varo tätä huijausviestiä

  1. Petri sanoo:

    Löytyykö tietoja mihin osoitteeseen kävijä siirtyisi jos hän klikkaisi huijausviestissä olevaa linkkiä? Tuo sähköpostiviesti vaikuttaa erittäin huolestuttavalta, sillä se on todella vakuuttava. Viestin otsikossa ”Saapunut Lahetys” olevat kirjoitusvirheet viittavat johonkin ulkomaiseen/ei-suomenkieliseen toimijaan.

Vastaa