Kymmeniä kannabisviljelmiä löytyi maastosta

Seinäjoen Ämmälänkylässä poliisipartio pysäytti perjantaina 23.5.2014 illalla autolla ajaneen 23-vuotiaan miehen. Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta, koska hän kertoi käyttäneensä kannabista ennen ajoa.

Marijuana

Miehen autosta löytyi kaikkiaan 22 kannabis sativa-kasvin tainta, joita hän oli menossa istuttamaan metsään. Miehen asunnolle tehdyssä etsinnässä löytyi 33 kannabis-kasvia sekä lisäksi kannabiksen käytössä ja kasvattamisessa tarvittavaa välineistöä.

Mies osoitti myös poliisille useita Seinäjoen alueella maastossa sijaitsevia kasvatuspaikkoja. Pelkästään kevään 2014 aikana mies on tunnustanut vieneensä tai yrittäneensä viedä maastoon kaikkiaan 92 kannabis-kasvia, tiedottaa Pohjanmaan poliisilaitos.

Esitutkinnassa mies on kertonut kasvattaneensa pääasiassa asunnossaan vuodesta 2012 lähtien kannabista. Asiaa tutkitaan epäiltyinä törkeänä huumausainerikoksena, rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Poliisi pyytää luonnossa liikkujia ja maanomistajia ilmoittamaan poliisille mikäli havaitsevat maastossa sinne kuulumattomia kannabiskasveja. Poliisin havaintojen mukaan kannabiksen maastossa tapahtuva kasvatus lisääntyy erityisesti, mikäli lämmin sää suosii kasvatusta.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa