Nuorison ajattelematon leikki ajoi monet hengenvaaraan

Jokilaaksossa sijaitsevassa pienessä kunnassa alkuvuonna tuli noin 100 prosentin lisäys erilaisten liikennetehtävien osalta. Hätäkeskukseen tehtiin lukuisia ilmoituksia mopoilijoista, auton perän heittäjistä ja kuljettajista joitten oli nähty nauttivan alkoholia.

Hätäkeskuslaitos 056

Poliisi kävi hälytyksillä useamman kerran, mutta joko ajoneuvoja ei tavattu tai päihtyneiksi epäillyt olivatkin selvinpäin. Heräsi vahva epäilys, että joillakin on erikoinen huumorintaju ja ainakin osa näistä keikoista on ilkivaltaisia.

Äitienpäivänä kuvailtiin ajoneuvo, joka hurjastelee kylällä ja nimettiin myös henkilö, jonka ajoneuvolla oli liikkeellä. Poliisi soitti henkilölle, joka oli 70 kilometrin päästä koko pitäjästä.

Ilmoittajalle, 15-vuotiaalle pojalle soitettiin, jolloin kävi hyvin selväksi, että soitto oli ollut täysin ilkivaltainen. Ilmoittaja ei varmaan ollut loppuun asti ajatellut tekoaan ja sen seurauksia.

poikaa tullaan sakottamaan asiasta niskoittelusta poliisia vastaan. Perätön ilmoitus, jossa henkilö nimetään voi myös täyttää väärän ilmiannon ja/tai kunnianloukkauksen tunnusmerkistön l. kyseessä on erittäin vakava tapaus, jossa voi joutua myös vahingonkorvausten maksumieheksi.

Tämän seudun etäisyyksillä on myös hyvin mahdollista, että partion lähtiessä tällaiselle ilkivaltaisesti ilmoitetulle keikalle, tuleekin samaan aikaan vastakkaiseen suuntaan oikea vakava keikka, jossa tulee isommat vahingot poliisin hitaamman paikalle pääsyn vuoksi. Pahimmassa tapauksessa saattaisi olla kyseessä jopa hengenlähtö, jolloin ilkivaltaisen hälytyksen johdannaisseuraus olisi peruuttamaton, toteaa Oulun Poliisilaitoksen Jokilaaksojen kenttäjohtoalueen Kenttäjohtaja Kari Kallunki.

Poliisi uskoo, että soittoja ovat tehneet ajattelemattomuuttaan muutaman teinin porukka. Poliisi toivoo, että asiasta ja sen vakavuudesta keskustellaan myös muissakin perheissä, joissa on kasvamassa teinejä.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa