Kyseenalaisti masennuslääkkeet – Mehiläinen irtisanoi psykologin heti

Ylen MOT-ohjelmassa viime viikolla esitetyssä ”Masentavat lääkkeet” -jaksossa oli haastateltavana terveyspalveluja tarjoavan Mehiläisen kuntoutusjohtaja ja psykologi Aku Kopakkala.

Ohjelmassa kerrotaan 430 000 suomalaisen syövän masennuslääkkeitä. Yhä useammin sairaus jää pysyväksi ja johtaa työkyvyttömyyseläkkeelle. Kopakkala kyseenalaisti masennuslääkkeiden tehon. Ylen mukaan Kopakkala sai yrityksestä potkut ohjelman jälkeen.

Olen ollut 13 vuotta Mehiläisessä töissä ja sitten minut kutsuttiin kuulemaan seuraukset esiintymisestäni MOT-ohjelmassa. Nyt minulla on paperi, ilmoitus työsuhteen päättämisestä ja päättymispäivä on 2.6. eli eilen.

Mehiläisen lääketieteellisen johtajan Jarmo Karpakan mukaan irtisanomisessa ei ollut kyse vain ohjelmassa esiintymisestä.

Korostan, että asiantuntijalla on ammatillisia näkemyksiä ja he voivat esiintyä asiantuntijana henkilökohtaisen näkemyksensä puolesta. Jos esiinnytään Mehiläisen nimissä, niin silloin on sovittu, että Käypä hoito -suosituksia esimerkiksi tässä tapauksessa me emme lähde kommentoimaan Mehiläisen asiantuntijana, hän sanoo.

Mehilainen_logo_pysty

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa