Kahvilayrittäjä kamppailee kerjäläisiä vastaan – ”Pesevät pyykkinsä suihkutiloissa”

Kahvilayrittäjä Kati Laakso on vuosikausia kamppaillut kerjäläisongelmaa vastaan. Romanialaiset ja bulgarialaiset kerjäläiset käyttävät kahvilan suihkutiloja niin itsensä kuin pyykkiensä pesuun. Lopuksi he heittävät ison osan märistä vaatteista roskiin, kertoo Iltalehti.

He pesevät siellä 10-60 hengen vaatteet päivässä. Vessat lainehtivat pyykkisessioiden jälkeen eteiseen saakka ja vessapaperit, vesi- ja jätemaksu jäävät minun maksettavakseni, Laakso kertoo.

Kahvila sijaitsee valtion tontilla ja sen yhteydessä ovat vessat ja suihkut. Yrittäjä voi siis vain yrittää hätistellä häiriötä aiheuttavat kerjäläiset pois.

Kerjäläiset valmistavat tontilla ruokaa avotulella. Laakso kertoo yrittäneensä lähestyä kerjäläisiä sovittelevasti. Parin viikon jälkeen roskaaminen alkoi ja hän on saanut vastaukseksi vain käsimerkkejä ja uhkailua.

Lievästä vahingonteosta poliisi kirjoittaa sakon, mutta sekään ei kovin tehokas keino torjua tämän kaltaista ongelmaa. Varsinkaan, kun poliisin kirjoittamia sakkoja ei loppu viimein joudu maksamaan, saati istumaan vankilassa.Tämä on toisinaan hieman turhauttavaa, rikoskomisario Marko Heikkilä sanoo.

Kasvispiirakka&mokkapalat

Kasvispiirakka&mokkapalat

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa