Siirry sisältöön

Kissanpentu jätettiin kuolemaan – ”Kaupungissa lynkkausmieliala”

Vaasassa vlaiselle liikekiinteistön pysäköintipaikalle jätetystä ruskeanharmaankirjavasta kissanpennusta tuli ilmoitus poliisille perjantaina 18.7.2014 klo 19 jälkeen. Poliisipartion saapuessa paikalle kissanpentu oli jo kuollut.

Poliisipartio on todennut, että kissa on mahdollisesti jäänyt auton yliajamaksi. Ennen varsinaisen esitutkinnan aloittamista poliisi pyrkii selvittämään tapahtumien kulkua ja mahdollista esitutkintakynnyksen ylittymistä.

Jos todetaan, että asiassa on syytä epäillä rikosta, aloitetaan esitutkinta, jonka rikosnimike olisi alustavasti eläinsuojelurikos. Eläinsuojelurikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Paikalta on nähty poistuvan kirkkaansininen BMW, jonka kuljettajaa kehotetaan olemaan yhteydessä poliisiin. Ajoneuvon tai henkilöiden tavoittamiseksi auttavat tiedot voi lähettää sähköpostiosoitteeseen rikostorjunta.rannikko-pohjanmaa@poliisi.fi

Asia on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Karmivan näyn todistanut vaasalaisnainen latasi kuvan kuolleesta kissanpennusta Facebookiin ja sitä on jaettu lähes 10 000 kertaa.

Iltalehden haastattelema Vaasan seudun eläinsuojeluneuvoja Maija Raatikainen on tapauksesta järkyttynyt. Raatikainen ei pidä varmana sitä, että kissa olisi kuollut yliajossa.

Kaupungissa on nyt sen verran lynkkausmielialaa, että viranomaisten väliintulo olisi bemarinomistajien oikeusturvankin takia tarpeellista.

poliisi_etu1006MN_820_uu

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.