Mitä tapahtuu kolarissa, jos jalat on kojelaudalla

Kesämatkalla autossa kulkee vaikka mitä tavaraa. Auton oikealla kuormauksella on onnettomuustilanteessa iso merkitys.

Ajoneuvon turvallinen kuormaaminen ei ole vaikeaa. Autoliiton julkaisemasta videosta näkyy, että huolellisen ja huolimattoman kuormauksen ero konkretisoituu todella vasta onnettomuustilanteessa tai äkkijarrutuksessa.

Irtonainen kuorma pahentaa onnettomuuden seurauksia. Äkkipysähdys, josta pitäisi selvitä vähäisin vammoin tai vammoitta, saattaa päättyä todella surullisesti vain siksi, että lähtiessä ei ole viitsitty panostaa tavaroiden kiinnittämiseen ja sijoitteluun, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen toteaa.

Autoliiton kolaritestissä nähdään, että vaarattomalta tuntuva kuorma aiheuttaa pahaa jälkeä matkustamossa. Testissä kokeiltiin myös, mitä käy kun kuljettaja on ilman turvavyötä ja etumatkustaja istuu rennosti jalat kojelaudalla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa