Poliisin teksti Facebookissa vetää hiljaiseksi

Jukka Pasilasta kirjoittaa Helsingin poliisilaitoksen Facebook-sivuille ”Avoin kirje rattijuopoille” -tekstin, joka antaa ajattelemisen aihetta. Teksti antaa pari todella painavaa syytä olla ikinä hyppäämättä rattiin kännissä.

Pari vuotta sitten Jukan tuttavan lapsi kuoli rattijuopon auton alle. Omaisten ja myös rattijuopon suru oli sanoinkuvaamaton.

Mikä sai keski-ikäisen kohteliaan, avuliaan ja elämäniloisen naisen lähtemään humalassa rattiin tuona toukokuisena keskiviikkona? Säästikö hän kymmenen euroa, kun hyppäsi itse rattiin eikä soittanut taksia, Jukka miettii.

Tuo päätös tappoi naapurin iloisesti koulusta tullessaan hymyilleen lapsen ja muutti naisen elämän. Naapurien, jotka hän on tuntenut jo vuosia, viettänyt kesäiltoja ja vilkuttanut heille iloisesti tullessaan työvuoroltaan.

Mikään ei tuo lasta enää takaisin. Pystyisitkö sinä elämään sellaisen taakan kanssa koko loppuelämäsi?

Tee päätös: En lähde rattiin humalassa. En halua tappaa ketään. Säästän kymmenen euroa taksiin.

Poliisi+puhalluttaa+Ruusun+päivänä

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa