Siirry sisältöön

Uusi pankkihuijaus leviää vauhdilla

Säästöpankin nimissä liikkuu huijausviestejä, joissa yritetään kerätä henkilö-, kortti- tai verkkopankkien tunnuslukuja rikollisiin tarkoituksiin.

Liikkeellä olevassa viestissä väitetään verkkopalveluiden olevan loppumassa ja viestinsaajaa kehotetaan avaamaan linkki ja antamaan tunnuksensa jotta palvelu jatkuisi, tiedottaa Säästöpankki.

Sähköpostiviesteillä ja puhelimitse tapahtuvassa kalasteluyrityksessä käytetään eri tavoin kerättyjä sähköpostiosoitteita ja kalasteluviestejä lähetään hyvin suurella jakelulla. Kalastelijoiden tavoitteena on anastaa rahaa rikollisella tavalla kerätyillä tiedoilla.

Jos saat kyseisen sähköpostiviestin, on viestit syytä tuhota heti. Viestissä olevaa linkkiä ei pidä avata, eikä tunnuksia antaa. Jos linkin avaa, ja sen jälkeen saa puhelun pankkivirkailijaksi esittäytyvältä soittajalta, pankkitunnuksia tai muita luottamuksellisia tietoja ei pidä antaa.

Pankki ei koskaan kysy asiakkaan tunnuksia sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimitse!

Jos olet erehtynyt luovuttamaan pankkitunnuksiasi vääriin käsiin, ilmoita siitä välittömästi oman Säästöpankkisi asiakaspalveluun, Säästöpankkien yhteystiedot löydät Säästöpankkien verkkosivuilta. Asiakaspalveluaikojen ulkopuolella soita pankkien sulkupalveluun 020 333 (24 h/vrk), ulkomailta +358 20 333 (24 h/vrk).

o5qqua7mutr08j5npcvuuw

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.