Siirry sisältöön

Arvosteli virkamiehiä ja päättäjiä netissä – Lasku 90 000 €

Liperiläinen mies kirjoitteli nettisivustolleen parin vuoden ajan virkamiehiä ja päättäjiä erittäin kärkevästi arvostelevia juttuja.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen keväällä 2013 useista törkeistä kunnianloukkauksista 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hovioikeus piti tuomion ennallaan ja miehen on maksettava noin 90 000 euroa vahingonkorvauksia ja vastapuolen oikeudenkäyntikuluja.

Korvauksia saa kahdeksan liperiläistä virkamiestä ja päättäjää. Kärsimyskorvaukset johtaville virkamiehille ja valtuuston puheenjohtajalle Eero Reijoselle ovat 8 000 euroa kullekin, muiden päättäjien saamat summat ovat 4 000 euroa.

Oikeudenkäynnissä ei otettu lainkaan huomioon kantaani. Minua varoitettiin etukäteen siitä, että Liperin kunnan väärinkäytöksistä ei kannata mennä oikeuteen, koska vastassani on iso verkosto. Julkisten varojen käyttöä ja huonoa hallintoa ei näköjään saisi arvostella, mies ihmettelee YLElle.

Laki+oikeus+nuija

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.