Nuori nainen ajaessa Facebookissa – Aiheutti kuolonkolarin

Yhdysvalloissa Pohjois-Dakotassa Interstate 29:llä Fargon ja Grand Forksin välisellä tiellä 20-vuotias Abby Slatten törmäsi U-käännöstä tekemässä olleeseen toiseen citymaasturiin kohtalokkain seurauksin.

Nuori nainen ajoi ylinopeutta, 136 km/h citymaasturillaan ja samalla selasi kuvia Facebookista. Toista citymaasturia ajanut ollut 89-vuotias Phyllis Gordon kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin.

Poliisi tutki Slettenin puhelimen onnettomuuspaikalla. Facebookin selailun lisäksi nainen oli lähettänyt ja vastaanottanut useita tekstiviestejä juuri ennen kolaria.

Niin kuin Suomessakin Pohjois-Dakotassa matkapuhelimen käyttö ajaessa on laitonta. Noin 70 euron sakon lisäksi Sletteniä syytetään myös kuolemantuottamuksesta. Siitä voi saada viiden vuoden vankilatuomion.

Nainen on päästetty vapaalle jalalle odottamaan oikeudenkäyntiä. Hän ei muista mitään kolarista tai sitä edeltävistä tapahtumista.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa