Eduskunnan aivopieru: ”Basisti saa ajaa keikkabussia, kaveri ei saa”

Suomen hallituksen toiminta naurattaa ja itkettää useita yhtäaikaa. Esimerkiksi vuoden alussa voimaan tulevan alkoholilain takia Koff joutuu poistamaan suuren oluttölkkinsä moottoritien varrelta. Lisäksi ravintoloiden tulisi Facebookissa poistaa fanisivuiltaan tykkää-nappi.

Sosiaalisessa mediassa ihmetyttää myös 10. syyskuuta kaikkia raskaan liikenteen ammattikuljettajia koskemaan laajentunut laki. Musiikkipiireissä huomattiin laista huonosti valmisteltu kohta bändien keikkabussien kuljettamiseen liittyen.

Keikkabussin kuljettaja tarvitsee ammattipätevyyden, jos hänet on palkattu kuljettamaan bussia. Bändin ystävät ja tuttavat eivät saa kuljettaa bussia, ilman ammattikuljettajan pätevyyttä.

Ilman ammattikuljettajan pätevyyttä esimerkiksi basisti tai rumpali saavat kuljettaa keikkabussia ilman ammattipätevyyttä. Eihän tässä ole enää mitään järkeä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa