Siirry sisältöön

Kettu puri poliisia leikkipuistossa – Poliisi ampui lasten nähden

Lahdessa Launeen leikkipuistosta sunnuntaina hieman ennen kello 14:sta tuli hätäkeskukseen ilmoitus ketusta, joka ei ilmoittajan mukaan lähtenyt ihmisiä karkuun. Soittaja epäili ketun olevan sairas.

Paikalle mennyt poliisipartio totesi, että kysymyksessä oli kesyyntynyt tai sairas kettu. Puistossa oli tuolloin paljon lapsia ja aikuisia. Partio yritti hätistellä kettua pois, mutta sen sijaan kettu purikin toista poliisia käteen.

Poliisimiehelle tuli puremasta vertavuotavia haavoja käteen, ja hän joutui käymään myöhemmin sairaalassa saamassa lääkitystä mahdollisten tartuntojen varalta, tiedottaa Hämeen poliisilaitos.

Poliisipartio katsoi tämän jälkeen parhaaksi lopettaa ketun ampumalla. Päällisin puolin arvioituna kettu sairasti todennäköisesti kapia. Poliisilaissa säädetään poliisin mahdollisuuksista lopettaa sairas tai loukkaantunut eläin.

Ketun tappaminen kaupungissa on erittäin poikkeuksellista. Sunnuntaina poliisi varmisti tilanteessa, ettei puistossa olleille ihmisille aiheutunut vaaraa ketun lopettamisesta.

Jälkeenpäin media nosti asiasta, koska poliisi ampui ketun lasten nähden. Poliisin mukaan tässä tapauksessa olisi ollut mahdollista, että kettu olisi purrut muitakin sillä aikaa, kun poliisi olisi ryhtynyt tyhjentämään puistoa.

Olisiko silloin syyllistytty siihen, ettei toimittu riittävän nopeasti ja poistettu ihmisiä uhkaavaa vaaraa? Jälkiviisaus on aina helpointa viisautta, mutta toki mietintä tapahtuneen jälkeen ohjaa tulevaisuuden toimintaamme - ja toivottavasti parempaan suuntaan.

Kettu

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.