Mies huijasi yli 12 000 euroa – Jäi kiinni todella nolosti

Lahtelainen noin 35-vuotias mies loi helmikuussa nettiin myynti-ilmoituksen 10 000 euron arvoisesta traktorista, jota hänellä ei edes omistanut. Mies kauppasi työkonetta 2 500 eurolla.Neljä suomalaismiestä meni halpaan, ja kahdelle heistä mies myi olemattomat renkaatkin. Yhden rengassarjan arvo oli 1 500 euroa. Ostajat maksoivat myyjän ilmoittajalle tilille koko kauppasumman. Parissa päivässä hän sai pankkitililleen reilut 12 000 euroa

Mies jäi kiinni nololla tavalla. Miehen kaverit nimittäin hakivat noutobensat ja huoltamolta ilmoitettiin poliisille bensavarkaista ja anastajien auton rekisterinumero. Samaan aikaan auton kyytiin nousi huijari 4 000 euroa taskussaan.

Poliisipartio tavoitti autokunnan Lahden keskustassa ja traktorihuijauksen toteuttanut mies lähti juosten karkuun. Koko porukka kuljetettiin poliisiasemalle asiaa selvittelemään.

Samaan aikaan olemattoman traktorin ostajat olivat tulleet muualta Suomesta hakemaan traktoria. Sovitussa kauppapaikassa ei ollut traktoria tai myyjää.

Ostajat olivat saapuneet asemalle tekemään rikosilmoitusta huijauksesta. Ostajat kertoivat poliisille myyjän nimen, joka oli sama kuin rahojen kanssa karkuun juosseella miehellä. Tämän jälkeen ilmaantui vielä kaksi nopeat kaupat tehnyttä ostajaa.

Poliisi määräsi rikoksesta epäillyn pankkitilin takavarikkoon ja palautti sieltä myöhemmin asianomistajille heidän rahojaan. Ennen kiinni jäämistään traktorikauppias oli ehtinyt kuluttamaan noin 1 000 euroa, loput yli 11 000 euroa saatiin palautettua asianomistajille.

Tapahtunutta on tutkittu neljänä petoksena, jotka epäilty on tunnustanut esitutkinnassa. Asiakokonaisuus siirtyy lähiaikoina syyttäjälle syyteharkintaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa