Varo vaan: Ilmainen virustorjunta myy asiakkaidensa selaus- ja hakutietoja mainostajille

Virusturvayhtiö AVG ottaa uuden käyttöehtosopimuksen käyttöön 15. lokakuuta. Tämän myötä käyttäjän on suostuttava antamaan AVG:lle lupa myydä verkkoselaimen selaus- ja hakuhistorian kolmansille osapuolille, eli mainostajille, uutisoi Tivi.AVG kertoo keräävänsä tietoa, jonka avulla ei voi tunnistaa käyttäjää. Näitä tietoja ei myydä eteenpäin, jos yhtiö havaitsee tämän. Tosin yhtiö on aina voinut kerätä selaimen hakuhistorian tietoja, mutta asia on ilmaistu uudessa käyttöehtosopimuksessa eri tavalla.

Tämä on täysin epäeettistä ja käyttää väärin luottamusta, jonka annamme tietoturvaohjelmistoille, sanoo Think Privacy -yrityksen toimitusjohtaja Alexander Hanff.

AVG:n edustajan mukaan uusi käyttöehtosopimus oli yhtiön talouden kannalta välttämätön, sillä se mahdollistaa palvelujen tarjoamisen ilmaiseksi. Käyttäjä voi kuulemma halutessaan ottaa datankeruun pois päältä ilman, että se vaikuttaa tuotteen käytettävyyteen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa