Opaskoira ei suostunut jättämään autistista poikaa yksin sairaalaan – Makasi vuoteessa turvana

Uudessa-Seelannissa asuva James Isaac on autistinen 9-vuotias poika. James kävi taannoin Wellingtonin lastensairaalassa, kun tutkittiin syytä hänen kouristuksiin.Jamesin opaskoira Mahe on aina hänen vierellään, jopa sairaalavuoteessa. Kolmevuotias Mahe on hänen parasystävänsä ja tuo turvallisuuden tunteen.

Kun James nukutettiin Mahe huolestui omistajastaan ja alkoi tökkiä häntä kevyesti. Se tuijotti Jamesia huolestuneen näköisenä, äiti Michelle Isaac kertoo.

Ennen Jamesin oli vaikeaa lähteä talosta, mutta nykyään koira seuraa häntä kaikkialle ja rauhoittaa. Michelle kertoo huomanneensa suuren muutoksen poikansa elämässä, kun koira muutti perheeseen kaksi ja puoli vuotta sitten.

Emme voineet lähteä perheen kanssa edes kahville. James vain hermostui ja halusi lähteä. Mutta kun saimme Mahen, James istui paikallaan ja odotti että me muut juomme kahvimme, äiti kertoo stuff.co.nz-sivustolle.

Parivaljakko on köytetty toisiinsa ulkona, joten Mahe saa pysäytettyä Jamesin tarvittaessa. Mikäli kouristukset jatkuvat Mahe voi myös oppia ilmoittaa asiasta perheelle.

Autististen lasten ja koirien välillä on taianomainen yhteys, koirat saavat rauhoitettua lapset. Lapset myös pystyvät pitämään katsekontaktia koiran kanssa, vaikka se ei onnistuisi vanhempien tai sisarusten kanssa, opaskoiria kouluttava Wendy Isaac kertoo.

Pietari

Vastaa