Ikävä yllätys aamuyöllä – Nuori mies ajoi autolla kännissä talon läpi

Joensuussa Ranta-Mutalantietä Utran suunnasta kohti keskustaa aamuyöllä henkilöautolla ajanut 18-vuotias mies menetti auton hallinnan Uikunkadun risteyksen kohdalla ja törmäsi taloon.Auto meni lautarakenteisen talon siipiosan läpi, osui talon pihalla pysäköitynä olleeseen autoon ja jatkoi siitä matkaa naapuritalon pihalle, jossa auto syttyi palamaan. Ensimmäisenä paikalle saapunut poliisipartio suoritti auton alkusammutuksen.

Pelastuslaitos irroitti kuljettajan autosta ja kuljetti hänet Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Keskussairaalasta hänet kuljetettiin jatkohoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Tutkimuksissa on alustavasti selvinnyt että autolla on ollut huomattava ylinopeusnopeus törmäyshetkellä, alueella on 30 km/h rajoitus. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi tuloksen 1,55 o/oo.

Tapahtuma-aikaan talon asukkaista 64 -vuotias nainen istui olohuoneessa sohvalla ja 67 -vuotias mies nukkui sängyssä. Auto kulki noin metrin päästä sohvalla olleesta naisesta ja vain muutamien kymmenien senttien päästä nukkuvasta miehestä. He selvisivät käytännössä säikähdyksellä tapahtumasta, ainoastaan nainen sai verinaarmun kaulaan ilmeisesti jostain törmäyksen voimasta irronneesta materiaalista. Myös talossa olleet kaksi koiraa sekä kissa selvisivät loukkaantumatta.

Törmäyksen voimasta makuu- ja olohuone tuhoutui täysin koska talosta rikkoontui kaksi ulkoseinää sekä yksi sisäseinä. Törmäyksen voimasta talosta irronnut materiaali levisi talon sekä naapuritalon tonteille.

Tapauksen tutkintaa jatketaan edelleen, tutkinnan tässä vaiheessa rikosnimikkeinä on törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä rattijuopumus.

8b96ab8ed1320901ff9edbdaacced21555aa0ffa

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa