Perhe alkoi saada tuntemattoman postia – ”Kuka tahansa voi ilmoittaa asuvan luonasi ilman lupaa”

Espoossa eräs perhe alkoi saamaan kesällä tuntemattomalle maahanmuuttajalle osoitettua postia kaupungilta, Kelalta ja vakuutusyhtiöltä. Maistraatin mukaan mies on kirjoilla perheen osoitteessa, vaikkei perhe ei ole ikinä hänestä kuullutkaan.Ketään ei perheenäidin mukaan asia tunnu kiinnostavan. Maahanmuuttovirastolle asia ei enää kuulu, sillä henkilö on saanut jo oleskeluluvan Suomesta. Maistraatin mukaan osoitteenmuutos kirjataan järjestelmään, jos siinä ei ole mitään epäselvyyksiä

Kysyin maistraatista, onko todella niin, että esimerkiksi minä voisin lupaa kysymättä kirjata kolmihenkisen perheeni asumaan tuohon naapurin osoitteeseen. Kyllä on, he vastasivat, perheenäiti tuskailee MTV:lle.

Perheenäitiä käskettiin tekemään lopulta Postin verkkopalvelussa osoitteenmuutos, jossa hän kirjasi, että kyseinen henkilö ei asu heidän osoitteessaan.

Jos huomaa, että omaan osoitteeseen on tehty virheellinen osoitteenmuutos, tulisi olla yhteydessä maistraattiin ja ilmoittaa, ettei kyseinen henkilö asu täällä. Jos epäilee asiassa rikosta, voi olla yhteyksissä myös poliisiin, Lapin maistraatin Kemijärven yksikön esimies Harri Savilaakso.

Väärän osoitteen antaminen voi olla rekisterimerkintärikos, josta voi saada korkeimmillaan vankeutta kolme vuotta.

Posti Brand Imagenery

Perhe alkoi saada tuntemattoman postia – ”Kuka tahansa voi ilmoittaa asuvan luonasi ilman lupaa”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun