34-vuotias nainen lähetti Facebook-kaverille 165 000 euroa – Tajusi huijauksen vasta KRP:n otettua yhteyttä

Rahaa rakkauden toivossa olevilta huijaavista rikollisista on varoitettu laajalti viime aikoina. Nyt Pohjalainen kertoo 34-vuotiaan huijatun naisen tarinan.Tammikuussa 2016 nainen sai Facebookissa kaveripyynnön ruotsalaiselta laivainsinööriltä Jason S Manningilta, joka on työmatkalla Nigeriassa. Manning huoltaa ja korjaa isoja laivoja sekä sukellusveneitä.

Miehen lompakko varastettiin edellisella työkomennus Egyptissä. Lompakossa oli rahaa 21 000 euroa eikä hänellä ollut rahaa maksaa hotelliaan Nigeriassa. Nainen lähetti Manningille tuhat euroa.

Manning on yhä uudelleen pulassa Nigeriassa ja pyytää rahallista apua naiselta. Miehen lähettämät rahat jäävät Saksan rajalle, palkka lähetettiin Ruotsiin, hän on korjannut väärin jonkin moottorin.

Nainen ehti lähettää huijarille omia rahojaan yli 100 000 euroa ja ottaa myös 50 000 euron lainan. Nainen lähetti heinäkuussa 15 000 euroa, jonka jälkeen Keskusrikospoliisi tiedustelee rahasiirroista Nigeriaan. Tämän jälkeen nainen teki rikosilmoituksen Manningista.

Poliisitutkinnassa selvisi, että asianomistajaa harhautettiin luomalla keksitty profiili ja henkilöllisyys, jolle oli luotu virallisen näköisiä dokumentteja. Samoja valokuvia on käytetty useissa valeprofiileissa ja taustatarinoissa netissä, vain eri nimiä käyttäen.

Tekijä jää tuntemattomaksi ja tutkinta keskeytetään toistaiseksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa