Plussa-kortit paljastavat: Tämän myynnissä 130 % kasvu

K-Plussa-asiakkaiden ostosdatan avulla kootut kartat paljastavat, että mango ja chili maistuvat eteläsuomalaisille paremmin kuin pohjoisessa asuville. Inkivääri maustaa ruoat pääkaupunkiseudun ja Ahvenanmaan lisäksi todennäköisimmin Pohjanmaalla. Myös Lappi nousee inkiväärialueeksi.Mangoa on myyty K-ruokakaupoissa tammi-helmikuun aikana 130 % enemmän kiloissa kuin viime vuonna. Kauniin pääsiäisenkeltainen ja makea mango kuuluu usein myös suomalaisten pääsiäispöytiin.

Pääsiäisen ylivoimaisesti suosituimpia reseptejä vuodesta toiseen on mangojuustokakku, viime vuonna tätä reseptiä katsottiin pääsiäisviikoilla lähes 40 000 kertaa K-Ruoka.fissä, kertoo K-Ruoka-medioiden markkinointijohtaja Teija Nesterinen.

Mangosta pidetään erityisesti Ahvenanmaalla, Uudellamaalla ja Pohjanmaalla. Vähiten mangoa on ostoskoreissa Kainuussa, Etelä-Savossa ja Lapissa.

Suomalaisille maistuu entistä mausteisempi ruoka, joten erilaisten chilien käyttö ruoanlaitossa on yleistynyt. Kesäaikaan on saatavilla myös suomalaisia chilejä, joiden viljely lisääntyy vuosi vuodelta. Vuonna 2016 chilin myynti kasvoi 7 prosenttia, kun verrataan vuotta 2015.

Chili päätyy kaupassa todennäköisimmin nuoren parin tai sinkun ostoskoreihin Ahvenanmaalla, Uudellamaalla tai Varsinais-Suomessa. Vähiten chiliä asiakasryhmistä ostavat eläkeläiset. Alueellisesti tarkasteltuna Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla ostoskoreissa on vähiten chiliä.

Myös tuore inkivääri on yhä useammin kauppojen perusvalikoimissa ja 24 % suomalaisista sanoo ostavansa inkivääriä tänä vuonna entistä enemmän. Inkivääriä ostavat aikuistaloudet ja yksinasuvat, ja se on ostoskoreissa todennäköisimmin Ahvenanmaalla, Pohjanmaalla tai Uudellamaalla. Myös Lappi nousee inkiväärialueeksi.

mango

Plussa-kortit paljastavat: Tämän myynnissä 130 % kasvu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun