Iäkkäitä huijanneet valepoliisit jäivät kiinni - Pietar.in
Siirry sisältöön

Iäkkäitä huijanneet valepoliisit jäivät kiinni

Helsingin poliisi varoitti maanantaina iäkkäitä ihmisiä puhelimitse huijaavista valepoliiseista. Valepoliisit ovat soittaneet uhrilleen tuntemattomasta numerosta ja jopa painostavaan sävyyn vaatineet uhria luovuttamaan pankkitunnukset, tai kuljettamaan pankkikortin ja tunnusluvun ennalta sovittuun paikkaan kaupungille.Pelästyneenä, hämmentyneenä tai huijattuna uhrit ovat saattaneet luovuttaa nämä tiedot ja menettää huijareille jopa tuhansia euroja.

Poliisi otti keskiviikkona iltapäivällä Itäkeskuksen parkkihallissa kiinni kaksi henkilöä, joita epäillään edellä mainituista rikoksista. Toisin sanoen heitä epäillään virkavallan anastuksesta eli poliisina esiintymisestä, ja useista muista rikoksista, joita tutkitaan tällä hetkellä rikosnimikkeillä törkeä petos, petoksen yritys ja ryöstö.

Kaksi epäiltyä on nyt kiinni ja heidät on kuljetettu Pasilan poliisivankilaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei tämäntyylisiä huijauksia enää jatkossa olisi. Päinvastoin epäilemme, että taustalla on useampi henkilö. Siksi myös jatkossa kannattaa olla varuillaan ja omaisten kannattaa varoittaa iäkkäämpiä sukulaisiaan ja läheisiään tämäntyylisistä huijauksista, muistuttaa rikoskomisario Tapio Hyvönen Helsingin poliisilaitokselta.

poliisi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a