Jos löysit satasen, älä pidä sitä - Pietar.in
Siirry sisältöön

Jos löysit satasen, älä pidä sitä

Poliisille on tullut useita ilmoituksia 100 euron seteleistä, jotka vaikuttavat aidoilta. Tarkemmin tarkasteltuna voi huomata, että ne ovat jäljitelmiä/leikkirahoja.Viidenkymmenen ja sadan euron seteleitä on löytynyt maasta Joensuun kaupungin alueelta. Sadan euron seteleitä on päätynyt jonkin verran poliisin haltuun, kun niitä on löydetty yleiseltä paikalta.

Setelit eivät ole sanan varsinaisessa merkityksessä väärennyksiä, sillä niitä tuskin on alunperin tarkoitettu rikosten tekemiseen. Sadan euron seteleissä on venäjänkielinen merkintä "matkamuistotuotanto" ja asiaan vähänlaisesti perehtynyt virkamieskin pystyy tunnistamaan setelin epäaitouden, kertoo tutkinnanjohtaja Kimmo Facebookissa.

Joka tapauksessa, leikkirahaksi tarkoitettua viidenkympin seteliä on käytetty onnistuneesti jo kerran maksuvälineenä joensuulaisella grillillä ja asiaan kannattaa kiinnittää huomiota välttyäksenne mielipahalta. Setelin tunnistaa kohtuullisen helposti joko matkamuistomerkinnöistä tai myös siitä, että paperin ja kuvioinnin laatu ei vastaa aitoa seteliä.

Poliisi toivoo, ettei seteleitä levitettäisi ja kehottaa kansalaisia huolellisuuteen käteisrahan käytössä. Mikäli tällaisia seteleitä löytyy voi ne toimittaa Joensuun poliisipäivystykseen Torikatu 9:ään arkisin kello 8 - 16.15 välisenä aikana.

100euro_a

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a