Poliisikoira Börje pelasti kadonneen naisen

Loviisassa raa’asta henkirikoksesta epäilty mies puukotti poliisikoira Börjea useita kertoja keuhkoihin elokuussa 2016. Vakavasti loukkaantunut Börje toipui kuitenkin nopeasti ja pääsi palaamaan jo syyskuussa takaisin töihin.Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella työskentelevä poliisikoira Börje löysi keskiviikkona Porvoossa luonnonsuojelualueelle kadonneen 41-vuotiaan naisen parin tunnin etsinnän jälkeen.

Poliisi sai ilmoituksen katoamisesta vähän ennen kello kolmea iltapäivällä ja etsinnät käynnistettiin kiireellisesti kylmän sään vuoksi. Naista etsittiin Rajavartiolaitoksen helikopterin, Vapaaehtoisen pelastuspalvelun ja Itä-Uudenmaan poliisin voimin.

Hän oli kylmissään, mutta hengissä. Hänet nostettiin vinssillä helikopteriin ja siirrettiin helikopterilla pois metsästä. Paikka oli niin kaukana ajoteistä, että tällä tavalla hänet saatiin nopeasti siirrettyä, komisario Jarmo Ojala kertoo IS:lle.

Etsintää hankaloitti myös se, ettei kadonneella naisella ollut mukanaan puhelinta. Poliisikoiran mukana olo saattoi pelastaa naisen hengen.

Jos olisi vielä vierähtänyt muutama tunti, olisi voinut käydä huonosti. Näillä keleillä omalla tavallaan taistellaan aikaa vastaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa