<

5-vuotiaan Hertan piirtämä Karhuperhe Pikku Kakkosen postimerkkiin

Ylen Pikku Kakkonen, Postimuseo ja Posti järjestivät alkuvuodesta Suomen luonto -aiheisen piirustuskilpailun lapsille.Kilpailussa pyydettiin lapsia pohtimaan Suomen luonnon kauniita ja ihmeellisiä asioita. Upeissa piirustuksissa nähtiin erilaisia eläimiä hyönteisistä petoeläimiin sekä kasveja, värejä ja yhdessäoloa.

Satojen töiden joukosta esiraati seuloi kymmenen kuvitusta yleisöäänestykseen. Kilpailun voitti 5-vuotias Hertta Rantanen Vesilahdelta. Postimerkkiin valittiin värikäs Karhuperhe-kuva, jossa eläimet poseeraavat kukkien kera ja purppuralla taivaalla lentää sininen lintu.

Suomen luonnossa parasta on karhut, pöllöt, joutsenet ja myrkkysienet, Hertta Rantanen kiteyttää. Tässä kuvassa karhunpentu yrittää irrottaa pitkää kukkaa maasta. Karhuäiti heiluttelee pesästä. Joutsen lentelee ympäriinsä. Pöllö miettii, että joutsenen kanssa olisi kiva leikkiä. Orava meinaa syödä kävyn, kertoo Hertta

Pikku-Kakkonen-merkki-karhuperhe

Karhuperhe-postimerkki on kotimaan ikimerkki kymmenen kappaleen arkilla. Kyseessä on valtakunnallinen Omakuvapostimerkki, jonka hinta on 1,60 euroa/kappale.

5-vuotiaan Hertan piirtämä Karhuperhe Pikku Kakkosen postimerkkiin

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun