Päiväkotilapset löysivät metsästä itsetehtyjä räjähteitä

Vantaan Hämevaaran päiväkodin ryhmä oli ollut torstaina 11.5.2017 retkellä Pöllökallion maastossa keräämässä roskia ja löytänyt metsästä kaksi epämääräistä nyyttiä.Räjähtäneiltä pomminriekaleilta vaikuttaneet nyytit kerättiin roskapusseihin ja tuotiin päiväkodille. Päiväkodista oltiin yhteydessä Itä-Uudenmaan poliisiin, joka kehotti henkilöstöä siirtämään nyytit ulkovarastoon ja pitämään lapset sisällä. Itä-Uudenmaan poliisin partio kävi päiväkodissa hakemassa materiaalit mukaansa tarkempia tutkimuksia varten.

Tänään saadun tiedon mukaan kyseessä oli itsetehdyt räjähteet, jotka oli jo räjäytetty. Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa asian tutkimista. Päiväkodin lasten huoltajille on lähtenyt asiasta Vantaan kaupungin tiedote.

Itä-Uudenmaan poliisi muistuttaa, että kaikenlaiset epämääräisiltä räjähteiltä vaikuttavat löydökset on jätettävä paikoilleen eikä niihin pidä koskea ja tärkeää olisi ilmoittaa asiasta välittömästi hätäkeskukseen puhelinnumeroon 112. Aikuisten on lisäksi hyvä kerrata lasten kanssa, millaisia roskia on mahdollista kerätä ja missä tapauksissa roska tulee jättää maahan ja pyytää paikalle aikuinen tarkastamaan asia.

Ammuttu+poliisiauto

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa