Jännitystä hakeneet saksalaiset livahtivat Suomesta rajan yli Venäjälle

Parikkalan Uukuniemellä maanantaina 12.6.2017 keskieurooppalaisista henkilöistä koostunut ja Suomessa lomaa viettänyt neljän hengen seurue halusi käydä luvatta tutustumassa rajaan.Henkilöt saapuivat ajoneuvolla rajavyöhykkeen reunaan ja jatkoivat matkaansa kävellen rajavyöhykkeelle, jonka jälkeen he ylittivät valtakunnanrajan ja palasivat ajoneuvolleen noin kuusi minuuttia alueelle saapumisen jälkeen.

Rajavartioston partio ei tavoittanut henkilöitä verekseltään, joten asia siirtyi tutkinnan hoidettavaksi. Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö sai 14.6.2017 omin toimenpitein ja havainnoin ilmoituksen tuntomerkkeihin sopivista henkilöistä Savonlinnassa ravintolan terassilta, jossa poliisi otti rajavartioston pyynnöstä henkilöt kiinni rikoksen selvittämistä varten.

Esitutkinnassa henkilöt myönsivät käyneensä luvatta rajavyöhykkeellä ja ylittäneensä valtakunnan rajan Suomesta Venäjälle ja takaisin. Teon motiivina oli jännityksen hakeminen ja nopea käynti Venäjällä. Epäillyt haastettiin vastaamaan valtionrajarikoksesta Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen.

Rajavyöhyke on aina hyvin maastoon merkitty ja teiden varsilla on selkeät varoitustaulut rajavyöhykkeellä liikkumisesta. Kaakkois-Suomen rajavartiosto muistuttaa kesälomailijoita, että rajavyöhykkeellä liikkumiseen vaaditaan aina rajavyöhykelupa, jota voi anoa sähköisesti osoitteesta www.suomi.fi.

Valtakunnan rajan ylittämiseen Suomen ja Venäjän välillä muualta, kuin virallisen rajanylityspaikan kautta ei sen sijaan myönnetä erillisiä lupia.

Pietari

Vastaa