Poliisi: Yliajaja pysäköi auton ja meni ravintolaan

Helsingin poliisi on jatkanut tutkintaa tapauksesta, jossa 51-vuotias mies ajoi autollaan kuuden henkilön päälle Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä suojatiellä. Yksi uhreista, 51-vuotias nainen kuoli ja muille viidelle oli tullut eriasteisia ruhjeita sekä murtumia.Mies on lähtenyt hieman kello 18 jälkeen liikkeelle autollaan Senaatintorilta ja ajanut Aleksanterinkadulle Mannerheimintien suuntaan. Ennen Mannerheimintietä kuljettaja on kiihdyttänyt niin, että ihmiset ovat joutuneet väistämään autoa, joka oli kääntynyt Mannerheimintielle etelän suuntaan.

Täältä hän oli kääntynyt Lönnrotinkadulle, jossa oli ajanut kovalla nopeudella suojatiellä katua vihreillä valoilla ylittäneiden ihmisten päälle. Kuljettaja oli jatkanut matkaa Lönnrotinkatua, josta oli kääntynyt Annankadulle, pysäköinyt autonsa ja mennyt läheiseen ravintolaan. Poliisi otti hänet kiinni ravintolasta. Mies ei vastustellut kiinniottoa.

Ajoneuvon kuljettaja on alustavasti kertonut, että on ajanut autollaan auton torvea painaen voimakasta ylinopeutta Aleksanterinkadulla ja jatkanut edelleen Mannerheimintien kautta Lönnrotinkadulle välittämättä siitä, jos joku jää auton yliajamaksi, sanoo rikoskomisario Teemu Kruskopf.

Tapahtumaa tutkitaan tappona, viitenä tapon yrityksenä, rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Mies on pidätetty ja hänen vangitsemisasiansa on esillä alkuviikosta.

IMG_1117

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa