Metsähallituksen omaisuutta tuhottiin satojentuhansien edestä – Tuntuva palkkio ratkaisevasta vihjeestä

Keskusrikospoliisi ja Lapin poliisilaitos ovat jatkaneet kahden Utsjoella tapahtuneen törkeän vahingonteon tutkintaa. Vahingonteot kohdistuivat Metsähallituksen omaisuuteen.Utsjoella sijannut Metsähallituksen luontotupa paloi aamuyöllä 8.3.2017. Hälytys palopaikalle tuli klo 5.22, mutta suoritetuissa tutkimuksissa selvisi, että palo oli sytytetty mahdollisesti jo ennen kello kolmea. Luontotupa tuhoutui kokonaan.

Metsähallituksen Utsjoen Kettumaalla sijannut varastorakennus paloi aamuyöllä 16.3.2017. Hälytys palopaikalle oli tullut klo 5.50. Myös varastorakennus tuhoutui täysin.

Poliisin suorittamissa tutkimuksissa molemmat kohteet on voitu todeta tahallaan sytytetyiksi. Palon syttymiseen on käytetty palavia nesteitä. Tutkimuksissa on saatu selvitettyä tapahtumien kulkua, mutta tekijää ei ole saatu vielä selvitettyä.

Paloissa tuhoutuneen omaisuuden arvo on useita satojatuhansia euroja. Poliisi pyytää edelleen tietoja tekojen tekijöistä, ja vakuutusyhtiö on luvannut maksaa tuntuvan palkkion tekijöiden kiinnisaantiin ja rikosten selviämiseen johtavista tiedoista.

Poliisin vihjepuhelinnumero on 0295 485 460.

Pietari

Vastaa