Poliisi on varma: Kiinteistössä havaittu vieras haju tuli palaneesta ruoasta

Helsingissä osoitteessa Mannerheimintie 160 tehtiin torstaina 17.8.2017 palohälytys, koska kiinteistössä havaittiin voimakasta ja pistävää hajua.Kuudennessa kerroksessa oli paikalla useita kotoutuskoulutuksessa olleita opiskelijaryhmiä, jotka ohjattiin kiinteistöstä ulos.

Paikalle menneelle poliisipartiolle ilmoittautui 12 ihmistä, jotka olivat saaneet hengitysoireita ja tunteneet silmissä tai kurkussa kirvelyä. Viisi ihmistä ohjattiin tutkimuksiin Meilahden sairaalaan.

Poliisin tekemissä tutkimuksissa hajun aiheuttajaksi on löytynyt kuudennen kerroksen opiskelijoiden keittiötiloissa tapahtunut ruoan kärähtäminen mikrossa. Keittiön roska-astiasta löytyi puhki palanut muovinen astia, jossa oli mustaksi palanutta ruokaa. Muoviastian etiketin mukaan palanut ruoka oli majoneesipohjaista savukalasalaattia. Työtasolla oli mikroaaltouuni, jonka sisällä takaseinässä oli mustunut palojälki.

Sekä roska-astiassa, että tiskipöydällä on ollut runsaasti vettä. Tästä on päätelty, että ruoan polttaja on itse sammuttanut mahdollisen palon tai jäähdyttänyt palaneen materiaalin, kertoo Helsingin poliisilaitoksen rikoskomisario Anne Hietala.

Paikalle tulleen pelastuslaitoksen monikaasumittarit eivät hälyttäneet korkeita pitoisuuksia.
Meilahden sairaalan päivystyksestä saadun tiedon mukaan kukaan sairaalaan toimitetuista ei vaatinut tarkempia tutkimuksia eikä valvontaa, vaan kaikki kotiutettiin tarkastuksen jälkeen.

Kiinteistölle ei aiheutunut vahinkoja. Ruoan käräyttäjää ei epäillä rikoksesta.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa