Silmäasema tarjoaa maksuttomat silmälasit ekaluokkalaisille

Noin 60 000 ekaluokkalaista ympäri Suomen aloittaa peruskoulun tällä ja ensi viikolla. Silmäasema haluaa osaltaan tukea lasten oppimista tarjoamalla ekaluokkalaisille jo kolmatta kertaa ilmaiset silmälasit silmälääkärin reseptiä vastaan.Hyvä näkö on ensiarvoisen tärkeä asia koulutyössä. Koululaisen tulee pystyä näkemään hyvin luokan eteen ja seuraamaan opetusta. Ensimmäisen kouluvuoden kokemuksilla voi olla ratkaiseva merkitys myöhemmän koulumenestyksen kannalta, kertoo Silmäaseman toimitusjohtaja Pasi Kohmo.

Lasten näköongelmia on usein vaikea huomata, koska lapset eivät itse osaa kiinnittää huomiota häiriöihin näössään. Huonosti näkevän lapsen oirehtiminen tulkitaan usein virheellisesti ylivilkkaudeksi tai yleisiksi keskittymisvaikeuksiksi.

Tavallisimpia lasten näkö-ongelmia ovat vaikeus nähdä kauas tai lähelle sekä karsastus, joita kaikkia voidaan hoitaa oikeanlaisilla silmälaseilla. Ongelmat näössä saattavat ilmetä päänsärkynä, vaikeuksina ja hitautena lukemisessa sekä keskittymisvaikeuksina.

Lapsi saattaa olla haluton tai hidas lukemaan, jos hänellä on näköhaasteita. Näköongelmien kanssa kamppailu voi olla lapselle haastavaa, jolloin keskittyminen tarkkuutta vaativiin asioihin ei kiinnosta, muistuttaa silmälääkäri Aurora Heickell.

Ekaluokkalainen on tervetullut Silmäasemalle optikon tekemään maksuttomaan näöntutkimukseen. Jos optikko toteaa silmälaseille tarvetta, hän lähettää alle 8-vuotiaan lapsen silmälääkärille. Alle 8-vuotiaan silmälasit määrää aina silmälääkäri. Asioimaan voi tulla myös muualta saadun silmälasireseptin kanssa.

ekaluokkalaiset

Kategoria(t): Vinkit Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa