90-vuotiaan mummon kassissa puoli kiloa amfetamiinia – ”Mitäpä en lastenlasteni eteen tekisi”

Espoon Tapiolassa elokuussa 2016 kahden parikymppisen veljeksen välillä tuli riitaa, jolloin toinen veljeksistä soitti paikalle 91-vuotiaan isoäidin. Hän ei kuitenkaan onnistunut lopettamaan riitaa ja joku naapureista soitti poliisille.Hermostunut vanhus avasi oven ja kertoi, ettei poliisia tarvita. Poliisi huomasi päihtyneiden veljesten asunnossa näkyi huumeiden käyttöön tyypillisesti liittyviä tarpeita.

Ennen poliisien saapumista vanhus otti haltuunsa asunnolla olleen huumepaketin. Samaan mustaan kangaskassiin laitettiin Mauser-pistooli. Kassi piilotettiin keittiöön jääkaapin alla sijaitsevaan kaappiin.

Iltalehti uutisoi, että poliisin suorittaessa kotietsintää isoäiti yritti saada konstaapelit tutkimaan vain tiettyjä kaappeja. Käytös häiritsi poliiseja ja he käskyttivät tätä lähtemään omaan kotiinsa.

Vanhus sanoi ottavansa kassinsa, mutta ei löytänyt sitä eteisestä. Kassi löytyi jääkaapin alapuolisesta kaapista. Nainen meni toisen lapsenlapsensa luo, jolta kysyi kassiaan näyttäen ”onkohan tässä kaikki”.Kysymyksen myötä poliisi löysi aineet ja aseen.

Mitäpä en lastenlasten eteen tekisi, nainen oli todistajan mukaan tuoreeltaan todennut.

Espoon käräjäoikeus katsoi, että vanhus tiesi kassissa olevan 557 grammaa amfetamiinia. Oikeuden mukaan vanhuksen motiivi oli auttaa lapsenlapsiaan. Käräjäoikeus jätti vanhuksen rangaistukseen tuomitsematta.

Käräjäoikeus tuomitsi Olli Oskari Svedin ja Simo Samuli Svedin kahden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa